Galina hører igen med begge ører

Galina Korkina på 67 år og fra Ræhr har fået en individuel høreløsning med Oticon More høreapparater hos Jacob’s Hørecenter, og nu opfanger hun lyde fra begge ører efter 20 år med næsten tavshed fra venstre øre.

Siden 2002 har Galina Korkina, der kommer fra Ukraine, haft meget nedsat hørelse på venstre øre. Da hun gik til ørelæge i Ukraine fik hun at vide, at der nok var tale om propper i ørerne. Da hun så i 2003 kom til Danmark og blev henvist til det offentlige, fik hun høreapparater i begge ører.

– Her fik jeg at vide, at jeg kun havde 5 procent hørelse tilbage i det venstre øre, og der ikke var meget andet at gøre, end at give mig høreapparater til begge ører. Men det har aldrig fungeret særligt godt, forklarer hun.

Galina arbejdede dengang i ældreplejen og havde store udfordringer med at følge med i, hvad der blev sagt. Dels på grund af den sproglige barriere i starten, men ikke mindst, fordi hun ikke kunne høre på venstre øre. Lydene fra den side kunne hun ganske enkelt ikke opfange.

Fik livskvaliteten tilbage

Indtil for få måneder siden havde Galina affundet sig med sin skæbne og begyndt at vænne sig til sit store høretab. Lige indtil hendes mand foreslog hende at kontakte teknisk audiolog Jacob Spalding, der igen har åbnet sin egen høreklinik, Jacob’s Hørecenter i Thisted.

– Min mand havde benyttet Jacob Spalding i årevis og havde netop fået en supergod løsning hos ham, så jeg tænkte, at jeg ikke havde noget at tabe. Og jeg må sige, at jeg har fået en øjenåbner. For den høreløsning Jacob Spalding introducerede mig for, har givet mig livsglæden og livskvaliteten tilbage, lyder det fra en glad Galina.

Den høreløsning hun og Jacob Spalding fandt frem til, er Oticon Mores nyeste teknik. I det venstre øre har Galina fået et apparat med trådløs mikrofon, som opfanger de lyde, der kommer ind i venstre øre. Herfra transporteres lyden over i et høreapparat i højre øre, som filtrerer lyden, så Galina nu har fået et komplet lydbillede med lyde fra både venstre og højre side. Og Jacob Spalding lavede individuelle propper til høreapparaterne i begge ører.

– Jeg har simpelthen fået et helt nyt liv. Nu kan jeg følge med i samtaler og i det hele taget lydmæssigt orientere mig, fordi jeg nu har fået lyde tilbage fra begge sider. Det her betyder simpelthen alt for mig, siger Galina.

En anden lille krølle på halen er, at de nye høreapparater er meget diskrete og sidder inde i øret. Og det har givet Galina helt nye muligheder.

– Nu kan jeg sætte mit hår op igen. Med de gamle store og tunge høreapparater havde jeg altid håret til at hænge ned over ørerne, for at skjule de grimme høreapparater. En anden ting er, at jeg har haft mulighed for at vælge farven på apparaterne, så de matcher mit hår, forklarer Galina.

 Løsning med egenbetaling

Den høreløsning, som Galina er blevet tilbudt af Jacob Spalding, er ikke den billigste løsning – snarere tværtimod. Men det var i Galinas tilfælde den løsning, der skulle til, for at understøtte hendes høretab, så hun fik livskvaliteten tilbage.

– Jeg står frem og fortæller om min erfaring med Jacob’s Hørecenter, fordi jeg kan unde andre at få en lige så god oplevelse som mig. Udover at Jacob Spalding er grundig og lyttende, så bliver han ved til den rigtige løsning er fundet, forklarer hun.

Og hvad angår betalingen har Galina kun et råd:

– De høreapparater, som jeg fik gratis gennem det offentlige, har kun fungeret så nogenlunde, men langt fra givet mig min livskvalitet tilbage, og jeg havde faktisk opgivet at komme til at høre godt igen. Så den egenbetaling – omend den er stor- som jeg har givet for denne nye løsning fra Jacob’s Hørecenter, er givet godt ud. For hvad er prisen for at få sin livsglæde og livskvalitet tilbage, understreger Galina og fortsætter:

– Jeg får stadig det offentlige tilskud og har så betalt en egenbetaling oveni. Men min opfordring til andre er at betale lidt mere end det offentlige tilbyder og få en god og brugbar løsning, hvis man kan finde pengene i budgettet. For mit vedkommende så skærer jeg gerne ned andre steder i en periode indtil min nye høreløsning er betalt, lyder opfordringen fra Galina.

Galina hører igen med begge ører

Galina Korkina på 67 år og fra Ræhr har fået en individuel høreløsning med Oticon More høreapparater hos Jacob’s Hørecenter, og nu opfanger hun lyde fra begge ører efter 20 år med næsten tavshed fra venstre øre.

Siden 2002 har Galina Korkina, der kommer fra Ukraine, haft meget nedsat hørelse på venstre øre. Da hun gik til ørelæge i Ukraine fik hun at vide, at der nok var tale om propper i ørerne. Da hun så i 2003 kom til Danmark og blev henvist til det offentlige, fik hun høreapparater i begge ører.

– Her fik jeg at vide, at jeg kun havde 5 procent hørelse tilbage i det venstre øre, og der ikke var meget andet at gøre, end at give mig høreapparater til begge ører. Men det har aldrig fungeret særligt godt, forklarer hun.

Galina arbejdede dengang i ældreplejen og havde store udfordringer med at følge med i, hvad der blev sagt. Dels på grund af den sproglige barriere i starten, men ikke mindst, fordi hun ikke kunne høre på venstre øre. Lydene fra den side kunne hun ganske enkelt ikke opfange.

Fik livskvaliteten tilbage

Indtil for få måneder siden havde Galina affundet sig med sin skæbne og begyndt at vænne sig til sit store høretab. Lige indtil hendes mand foreslog hende at kontakte teknisk audiolog Jacob Spalding, der igen har åbnet sin egen høreklinik, Jacob’s Hørecenter i Thisted.

– Min mand havde benyttet Jacob Spalding i årevis og havde netop fået en supergod løsning hos ham, så jeg tænkte, at jeg ikke havde noget at tabe. Og jeg må sige, at jeg har fået en øjenåbner. For den høreløsning Jacob Spalding introducerede mig for, har givet mig livsglæden og livskvaliteten tilbage, lyder det fra en glad Galina.

Den høreløsning hun og Jacob Spalding fandt frem til, er Oticon Mores nyeste teknik. I det venstre øre har Galina fået et apparat med trådløs mikrofon, som opfanger de lyde, der kommer ind i venstre øre. Herfra transporteres lyden over i et høreapparat i højre øre, som filtrerer lyden, så Galina nu har fået et komplet lydbillede med lyde fra både venstre og højre side. Og Jacob Spalding lavede individuelle propper til høreapparaterne i begge ører.

– Jeg har simpelthen fået et helt nyt liv. Nu kan jeg følge med i samtaler og i det hele taget lydmæssigt orientere mig, fordi jeg nu har fået lyde tilbage fra begge sider. Det her betyder simpelthen alt for mig, siger Galina.

En anden lille krølle på halen er, at de nye høreapparater er meget diskrete og sidder inde i øret. Og det har givet Galina helt nye muligheder.

– Nu kan jeg sætte mit hår op igen. Med de gamle store og tunge høreapparater havde jeg altid håret til at hænge ned over ørerne, for at skjule de grimme høreapparater. En anden ting er, at jeg har haft mulighed for at vælge farven på apparaterne, så de matcher mit hår, forklarer Galina.

 Løsning med egenbetaling

Den høreløsning, som Galina er blevet tilbudt af Jacob Spalding, er ikke den billigste løsning – snarere tværtimod. Men det var i Galinas tilfælde den løsning, der skulle til, for at understøtte hendes høretab, så hun fik livskvaliteten tilbage.

– Jeg står frem og fortæller om min erfaring med Jacob’s Hørecenter, fordi jeg kan unde andre at få en lige så god oplevelse som mig. Udover at Jacob Spalding er grundig og lyttende, så bliver han ved til den rigtige løsning er fundet, forklarer hun.

Og hvad angår betalingen har Galina kun et råd:

– De høreapparater, som jeg fik gratis gennem det offentlige, har kun fungeret så nogenlunde, men langt fra givet mig min livskvalitet tilbage, og jeg havde faktisk opgivet at komme til at høre godt igen. Så den egenbetaling – omend den er stor- som jeg har givet for denne nye løsning fra Jacob’s Hørecenter, er givet godt ud. For hvad er prisen for at få sin livsglæde og livskvalitet tilbage, understreger Galina og fortsætter:

– Jeg får stadig det offentlige tilskud og har så betalt en egenbetaling oveni. Men min opfordring til andre er at betale lidt mere end det offentlige tilbyder og få en god og brugbar løsning, hvis man kan finde pengene i budgettet. For mit vedkommende så skærer jeg gerne ned andre steder i en periode indtil min nye høreløsning er betalt, lyder opfordringen fra Galina.

Vil du gerne have et opkald?

Skriv dit navn og dit telefonnumer her, så kontakter vi dig snarest muligt

Jeg har læst og accepterer betingelserne for behandling af personoplysninger sendt i denne formular