Jacob Spalding

Om Jacob Spalding

Jacob Spalding er indehaver af Jacob’s Hørecenter.

Jacob har en lang og solid baggrund som teknisk audiolog. Han er uddannet teknisk audiolog på Aalborg Sygehus Syd i 1994.

Men først var han omkring en mere teknisk uddannelse som elektronik-tekniker. Og kombinationen af de to uddannelser har givet Jacob Spalding et godt grundlag.

Uddannet audiolog

Som audiolog er han uddannet til at lave høreprøver, indstille og finjustere høreapparater.

Det blev hans kombination af at kunne forstå den dybere tekniske mening med høreapparatet og det menneskelige øre, der fik indflydelse på hans videre forløb, hvor Oticon blev en stærk samarbejdspartner

Oticon: 1997-2005

Efter at have arbejdet som audiologiassistent på sygehuse i Aalborg og Viborg, blev han spurgt af daværende salgschef hos Oticon, Erik Vikkelsø, om han ville komme til Oticon og arbejde i produktionsafdelingen for individuelt tilpassede høreapparater.

Det blev så indledningen til nogle år, hvor han dels arbejdede som teknisk audiolog i førnævnte afdeling.

Tre år hos Bernafon

I 2005 fik han interesse for salg af Oticons høreapparater og brugte tre år hos Oticons søsterafdeling Bernafon med at udbrede kendskabet til deres produkter i hele Europa. 

I den periode afviklede han også interne kurser indenfor audiologi hos Oticon.

Sygehus Thy-Mors: 2008

1. januar 2008 tog han et nyt skridt og blev daglig leder for den audiologiske afdeling på Sygehus Thy-Mors. Men hurtigt fik han lyst til og mod på at starte sin egen klinik.

Da åbnede han sin første klinik i Thisted i 2009 og senere klinikken i Skive i 2011 og derefter i Nykøbing.

Tilbage som selvstændig

De tre klinikker solgte Jacob til Audika i 2018. Dog pressede trangen sig på for at få sin egen klinik igen, og det skete så i 2021, hvor han etablerede sin nuværende klinik, Jacob’s Hørecenter i Thisted.

Hvad er en audiolog

Audiologi er læren om, hvordan man undersøger og behandler forskellige former for hørevanskeligheder.

Tekniske audiologer er udlært i at foretage høreprøver for at fastslå typen og graden af eksempelvis hørenedsættelse hos børn eller høretab hos voksne.

En teknisk audiolog er også udlært i at afklare behovet for høreapparater, tilpasse og justere høreapparater og i at undervise klienten i brugen af høreapparater.

Vil du gerne have et opkald?

Skriv dit navn og dit telefonnumer her, så kontakter vi dig snarest muligt

Jeg har læst og accepterer betingelserne for behandling af personoplysninger sendt i denne formular